Egy héttel azt követően, hogy a magyar forgalmazó Facebook oldalára felkerült egy videó az új Volvo XC40-es szabadidő-autóról, a gyár hivatalosan is leleplezte az újdonságot. Ezzel kapcsolatban a legnagyobb hír az, hogy itt debütál majd az az értékesítési forma, amelyet a Lynk&Co márkája számára fejlesztett értékesítési forma, ami előfizetést jelent.

Az ügyfél a szerződésben rögzített havidíjat fizet (nincs önrész), az autón felül pedig földrajzilag függően szolgáltatásokat is kap – például kívánságra megtankolják/lemossák az autót távollétében, a járműt digitális kulccsal barátok és családtagok is elvihetik – és 2 évente nullkilométeres autóba ülhet át a Care by Volvo csomag keretében. A pontos részletekről a helyi forgalmazónál kell majd érdeklődni. Hakan Samuelsson, a Volvo igazgatója szerint öt éven belül már ilyen konstrukcióban értékesítik az autók ötödét.

A CMA elnevezésű, új fejlesztésű építőkészletre épülő ötajtós karosszéria hossza 4,42 méter, szélessége 1,87 méter, magassága 1,63 méter, a tengelytávolság 2702 mm. A forma nem sokat változott a 40.1 tanulmányhoz képest, felszereltségfüggő a hűtőrácsbetét, kétszínű fényezések is elérhetőek lesznek, a felnik 18-21 col közöttiek lehetnek. Bent 9 colos a középső, álló érintőképernyő átlója, a műszeregység vetített és rengeteg a tároló, például a hangszórókat az ajtókról a műszerfalra helyezték át, így nagyobb lehet a zseb mérete. A csomagtér alaphelyzetben 432 literes.

Első körben a létező DrivE motorokkal, tehát a 2,0 literes négyhengeres erőforrásokkal kínálják majd az XC40-est (T3 156 LE, T4 190 LE, T5 247 LE, D3 150 LE, D4 190 LE), később jön majd az 1,5 literes háromhengeres erőforrások, amelyek majd a hálózatról tölthető hibridnél is szerephez jutnak, és akkumulátoros-elektromos változatra is számíthatunk. A két alapmotorhoz van csak kézi kapcsolású váltó, a 4-es szinttől felfelé széria a 8 fokozatú automatikus váltó és az összkerékhajtás. A Pilot Assist nevű, részlegen önvezetést lehetővé tevő vezetéstámogató rendszer feláras extra. Az első megrendelők 2018 elején vehetik majd át Volvo XC40-eseiket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!