A Tesla Motors-szal nem bánik túl kedvesen a sajtó, és most a brit legfelsőbb bíróság is elutasította az amerikai cég keresetét, miszerint a BBC Top Gear adásában még 2008-ban leadott Roadster teszt kárt okozott neki, és ezért 171 000 dollárnyi kártérítést követel.

A 2011. márciusában indult pert első fokon azért szüntették meg, mert a bíróság szerint „józan eszű ember érti, hogy egy autó versenypályán mutatott teljesítménye nem hasonlítható ahhoz, ami a közúton történik.” Magyarul tehát a britek (néhány USA-beli embertől eltérően) elég intelligensek ahhoz, hogy tudják, a Tesla által 300 kilométerben megadott hatótávolság nem versenypályán történő használatra vonatkozik, ahol már 88 kilométer után kifogyott az energia az akkumulátorból. A fellebbviteli bíróság helybenhagyta az ítéletet, azzal kiegészítve, hogy a Tesla Motors azt se tudta hihetően bizonyítani, hogy tényleg 171 000 dolláros kárt szenvedett (visszamondott értékesítések) a műsor miatt, úgyhogy igazából jogalap nélküli a követelése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!