Megerősített szerkezetének és biztonsági felszerelésének köszönhetően 4 csillagot szerzett felnőtt-, illetve gyermekutas védelemért és 2 csillagot a gyalogosvédelemért. Nincs tehát akadálya, hogy családostul nyugodtan útra keljünk.

Magas szintű passzív biztonság

Az Euro NCAP tesztjein elért eredmény mindenekelőtt az új Berlingo szerkezetének köszönhető, melyet megerősítettek, mégpedig az « A » és « B » oszlopoknál. E változtatások biztosítják a szükséges merevséget az utasok védelméhez, illetve részt vesznek az ütközések felfogásában is.

Az új Berlingo számos olyan berendezéssel bír, amely minden körülmények között védelmet nyújt utasainak. Ennek megfelelően akár 6 légzsákkal is rendelhető. A vezető és az elöl ülő utas légzsákja szériatartozék. A további 2 oldallégzsák és 2 függönylégzsák rendelhető opció.

Ezen kívül az új Berlingo rendelkezik állítható magasságú, erőhatárolós pirotechnikai övfeszítővel is, mely csökkenti a mellkasra nehezedő erőhatást ütközés esetén. A vezetőt hangjelzés figyelmezteti a biztonsági öv bekapcsolására. Hátul a gépjárműben 3 darab 3 pontos övcsévélős biztonsági öv található,
 
S végül, a “Kisgyermekes autóban” 3 darab 3 pontos Isofix-rögzítés található a 2 hátsó oldalsó ülésen és a jobb első ülésen.