Az 1LD-CAR kódnéven fejlesztett új mini egyterű rögtön három megjelenéssel is kapható lesz japánban, a Roomy, a Tank és a Daihatsu Thor között az egyedüli különbséget az első lökhárító és a hűtőrács kialakítása jelenti, egyébként minden porcikájuk azonos.
tank2
A karosszéria hossza 3700-3725 mm, ez az egyedüli változó, egyébként 1670 mm a szélesség és 1735 mm a magasság. A külső kicsinység okán a fordulókör átmérője mindössze 9,2 méter. A remek használhatóságra feküdtek rá a mérnökök, ezért kapott hátul tolóajtókat a típus, ráadásul az utastér elrendezése olyan, hogy akár az első sorból is meg lehet ezeket közelíteni, tehát szűk helyre parkoláskor akár itt is ki tud szállni a sofőr. Mindenfelé tárolóhelyeket találni.
tank3
Egyféle motorral, egyliteres háromhengeressel készül a Toyota egyterűje, szívó kivitelben 69, turbóval 98 lóerős. A váltó minden esetben fokozatmentes automatikus, az összkerékhajtás egyszerű feláras extra. A szívómotoros-elsőkerekes változat a legtakarékosabb, a japán ciklus szerint 4,1 l/100 km az átlaga, ez egyben az alapváltozat is, amelynek 1 463 400 jen, azaz 3,91 millió Ft az ára.

tank4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!