A belga Carat Duchatelet karosszériaépítő az egyedi vásárlói igények kielégítésére specializálódott, a teljes páncélozás mellett a kedves ügyfél kívánságának megfelelően képesek módosítani a járművek karosszériáit.

Legújabb alkotásuk a Bentley Bentayga nevű, alaphelyzetben 3 méteres tengelytávolságú, 5,14 méter hosszú, 2 méter széles és 1,74 méter magas luxus szabadidő-autóra épül. A karosszériát 30 centivel nyújtják meg, azonban alig tűnik fel a változás, mert a méretnövekedést fele-fele arányban osztják fel az első-hátsó ajtók között (tehát a B oszlop 15 centivel vándorol hátrébb), és azért se változnak az arányok, mert ezzel párhuzamosan a tetőt is megemelik 10 centivel.

Az átalakítás ára nem ismert, hiszen az minden esetben attól függ, milyen belső kialakítást kér az ügyfél, illetve igényt tart-e a páncélozásra. A karosszériaépítő által közölt, a hátsó üléseket mutató képen azért látszik, hogy az egyébként elérhető közelségben lévő hátsó szellőzés-konzolért a toldás után bizony nyújtózkodnia kell a hátul ülőknek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!