Nemrég adták át Busanban a Hyundai Motorstudio nevű élményközpontját, amelyben nemcsak a márkával ismerkedhetnek meg a látogatók, de művészeti kiállítást is megtekinthetnek. A Reflections is Motion nevű tárlaton összesen öt alkotást lehet megtekinteni, ezek egyike a „Heritage Series – PONY” elnevezésű alkotás, ami az 1975-ös autó – a koreai cég első saját konstrukciója – modern interpretációja.

Az Ioniq 5-ös villanyautó előzetese volt a Hyundai 45 tanulmány, amelyről azt állították, hogy azt az első Pony inspirálta, lényegében arról van szó, hogy ezt az inspirációt aztán meg is valósították egy veteránautó alapján. Nem részletezték a műszaki tartalmat, csak annyit mondanak, hogy akkumulátoros-elektromos hajtással váltották ki a benzinmotort, de ezen felül még a megjelenést is modernizálták.

Nem csak az Ioniq 5-ösön használt mátrix-LED-es világítást kapta meg az orr és a far, de a belső teret is kicserélték, a műszeregység érdekessége, hogy ott elektroncsöves kijelzőt használnak; a legújabb Hyundaiok központi képernyőjén választható ez a megjelenítési forma a pontos idő jelzésére. A villanymotoros Pony egyedi példány/műalkotás marad.