Korábban tanulmányként már megismerhettük a 4C Spider változatát, és nagyon úgy tűnik, hogy a Detroiti Autószalonon a szériaváltozattal kedveskednek majd az Alfa Romeo márka visszatérésére váró észak-amerikai piacnak.

Erre utal, hogy sajtófotózáson kapták a hivatalosan még be sem mutatott karosszériaváltozatot, ráadásul a sárga és piros színű autókon észak-amerikai – színrefújt – rendszámtáblákat látunk. Ráadásul most nem csak kívülről vannak fotók, de azt is sikerült elcsípni, hogy a motor mögötti csomagtérbe kell behajtogatni a vászontetőt, ami rögtön meg is tölti ezt a rekeszt.

Miközben az Alfa Romeo 4C Spider piacra dobására készülnek, kiderült, hogy mégse valósul meg a Mazda MX-5-ös alapjára épülő Alfa Romeo Spider. Harald Wester, a márka irányítója a Car magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy a japán autót az Abarth márka kapja meg, az ő irányítása alá tartozó márka az új hátsókerékhajtású padlólemezre építi majd meg orrmotoros, hátsókerékhajtású roadsterét. Valószínűleg azért döntöttek a lapok újraosztása mellett, mert az Alfa Romeo-t világszerte nagy teljesítményű, sportos márkaként akarja forgalmazni majd az FCA konszern, és ehhez elengedhetetlenek a hathengeres motorok – az MX-5 motorterében pedig nincs hely ilyesminek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!