A Michigan Institute of Technology főiskola az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatóságának legaktuálisabb, nyilvánosan elérhető adatait felhasználva kiszámolta, évente hány ember halálát okozzák a különböző kipufogógázok. A 2005-ös adatok szerint az elektromos autók ugyanannyira szennyeznek, mint a benzin- és dízelmotoros társaik.

Az adatok elemzése szerint nagyjából 200 000 ember idő előtti halálát okozzák a légkörbe került kipufogógázok, amelyekbe a következő területek kibocsátásai tartoznak: áramtermelés, ipari termelés, kereskedelmi és lakossági fogyasztók (fűtés) és (közúti-, vízi- és légi-) közlekedés. Utóbbi fejezet egyébként 53 000 ember idő előtti haláláért felel, azonban az elektromos autók támogatói se lehetnek túlságosan elégedettek, hiszen az áramtermelés évi 52 000 ember idő előtti haláláért tehető felelőssé. Ezek szerint tehát nem elég elektromos autókat gyártani a környezet védelme érdekében, azokhoz gondoskodni kellene a megújuló forrásból történő áramtermelést is, amíg ez nem történik meg, nem jelent igazi előrelépést a váltás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!