A felügyelőbizottság elnöke, Professzor Joachim Milberg nyugdíjba vonul, helyére az igazgatótanács elnökét, Dr. Norbert Reithofert nevezte ki a BMW. Utóbbi jelenlegi pozícióját a 2008 óta a termelésért felelős igazgatói pozíciót ellátó Harald Krüger veszi át, a 49 éves vezető vitte át az i almárka megalapítását az igazgatótanácson, és egyébként is az új technológiák lelkes híve. De ez csak a megszokott része a cégvezetés átalakításának.

Eladási darabszámok tekintetében a BMW vezeti a prémiumkategóriát, így szinte természetes, hogy a vetélytársak megpróbálják elcsábítani a kulcsfontosságú pozícióban lévő igazgatókat, és most két fontos fejlesztési vezetőjét vesztette el a bajor cég. Az igazgatótanácsban a fejlesztésért felelős Dr. Herbert Diess a Volkswagen konszernhez igazolt át, ahol a Volkswagen autómárka irányítása lesz a feladata. A BMW M GmbH-nál a fejlesztésért felelős Albert Biermann április elsejével a Hyundai Csoportnál kezd dolgozni, ahol az lesz a feladata, hogy létrehozza a dél-koreai konszern sportos almárkáját. Ez kifejezetten nagy teljesítményű autók és a hétköznapi típusokhoz kínált optikai kiegészítőket jelent.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!