Nagyot gurított hétfőn a Lexus: bemutatták új modelljüket, mely egész egyszerűen a világ legextravagánsabb kocsija. A LIT IS-re keresztelt modellt több mint negyvenezer LED lámpa borítja, és egy friss videoklipben, Dua Lipa Be The One-jában debütált.

A LIT IS-t a Lexus a Vevo videomegosztóval közösen fejlesztette ki. Festés helyett 41 999 programozható LED lámpa borítja, melyek, ha mind világítanak, együtt 175 000 lument bocsátanak ki. Az égőket 1610 méternyi huzal köti össze, és két üzemmódot is ismernek: tudnak reagálni a kocsi elé álló személy gesztusaira, valamit a kocsiban bömböltetett zenére is. Mindez borzasztó látványossá teszi a LIT IS-t:

Mondjuk az emberben egyből beindul a rosszmájúság, hiszen a leglátványosabb felvillanást nyilván akkor adná le a kocsi, ha gesztusfelismerő módban véletlenül ráhúznák a kormányt egy gyalogosra. Persze aligha a rémült kalimpálás fényre fordítása járt a fejlesztők fejében, amikor megalkották a legyintésre reagáló üzemmódot, de ezzel így alapesetben csak a parkolóban lehet jaszkarizni. Az autórádióra villogás meg nagyon menő ugyan, de kizárt, hogy a rendőrség hagyná, hogy forgalomban is alkalmazzuk, annyira zavarná a többi autóst.

Az optikai tuning szerelmeseit tovább szomoríthatja az, hogy egyelőre nincs információ arról, hogy valaha is piacra dobnák a LIT IS-t, de amúgy egész biztosak lehetünk abban, hogy soha nem is fogják. Mindegy is, ez egy műalkotás, pusztán arra való, hogy csodáljuk, csodálnivaló meg van rajta bőven.