Mivel az 1998-ban piacra dobott Audi TT negyed évszázados jubileumát ünneplik az Iconic elnevezésű limitált szériával, azt csak 2023 első negyedévében szállítják le a megrendelőknek. Ők egyébként pontosan 100-an lesznek, hiszen ennyi példányt építenek a világpiac számára a Nardo szürkére fényezett és az egyébként feláras Aerokit-tel is díszített TT RS-ből.

Egyediek a feketére fényezett, 7 küllős, 20 col átmérőjű felnik, amelyeken át jól láthatóak a feketére fényezett féknyergek. A kis méretű hátsó oldalablakokat lesötétítik azért, hogy jól olvasható legyen az ott elhelyezett „iconis edition” felirat. Az utastérben a sötét színek a meghatározóak, az RS sportüléseket sötétszürke Nappa-bőr és fekete Alcantara kombinációjával vonják be, sárga cérnával készítik a méhsejt-mintájú díszvarrást. A fekete padlószőnyegre is a sárga cérnával varrják rá az RS logót. Az előválasztókarnál találjuk a sorszámos plakettet.

Nincs változás a technikában, a 2010 óta 9 „Év Motorja” címet gyűjtött 2,5 literes 5 hengeres TFSI 400 lóerővel és 480 Nm-rel repíti az Audi TT RS Iconic Edition-t, igény szerint 3,7 másodperces 0-100 km/óra gyorsításokkal és 280 km/órás csúcssebességgel. A hangélményt (pillangószelepek a kipufogóban) gombnyomásra lehet fokozni a Németországban 113 050 euróért kínált különleges kupéban.