Az előző generációs Chrysler 300-as kabriósításával többen is próbálkoztak már, de egyik sem vezetett maradandó eredményhez. A Newport Convertible cég tavaly az alumínium karosszériás Jaguar XJ-t vette kezelésbe, most meg a második generációs 300-as alapján – amelyet nálunk Lancia Thema néven lehet megvásárolni – készített el egy négyajtós kabriót.

A karosszéria merevségének – legalább részben való – megőrzése érdekében megtartották a két B oszlopot összekötő merevítést. A fémtető helyett piros vászon ponyvát szabtak az utastér fölé. A beszállást nem feltétlenül könnyíti meg, hogy a hátsó háromszögablakokat eltávolították, így az ajtónyílás mérete sokkal kisebb lett.

Magától értetődően elektromos mozgatású a tető, és elég egy gombnyomás a mozgatáshoz, nem kell folyamatosan nyomva tartani a kapcsolót. Az árakat nem ismerjük, de biztos nem lehet olcsó az átalakítás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!