A Higer nevű kínai autóbuszgyártó vállalkozás a nálunk is ismert King Long holdudvarába tartozik, csak kisebb méretű járművekkel foglalkozik. Ezek között találjuk a H5V elnevezésű Mercedes Sprinter-utánzatot, amelynek most elkészítették az akkumulátoros-elektromos változatát.

A legnagyobb újdonság ezzel kapcsolatban, hogy az egyébként 5,95 méteres karosszériát 6,05 méteresre nyújtották, mert amíg a normál modellnél fontos volt, hogy 6 méter alatt maradjon a hossza (kevesebb adó), addig az elektromos változatnál e határ fölé kellett menni, mert így a vásárláskor nagyobb árkedvezményt kap a kedves ügyfél. Nem az utasok profitálnak a változásból, a kocsi orrát nyújtották meg pár centivel.

Jelen esetben 300 000 jüannal csökken a jármű ára, azonban még így is 408-508 ezer jüan (16,2-20 millió Ft) az ár belső kialakítástól függően. 10-16 személyes lehet a jármű, az egyszerű csapatszállítótól a luxus tárgyalóbuszig mindent meg tudnak valósítani.

Ami közös minden esetben, az a 115 LE/350 Nm teljesítményű állandó mágneses szinkronmotor, amely legfeljebb 100 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé – egy autóbusz nem is haladhat ennél gyorsabban. A padló alá szerelt lítium-vas foszfát akkumulátorokban ideális esetben 155 km megtételére elegendő energiát lehet tárolni, ezért elsősorban városon belüli használatra ajánlják.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!