A sportos N Line megjelenést és hangolást kapják azok az ügyfelek, akik a Hyundai Tucson N Line modelljét választják, a modell különlegességét pedig azzal hangsúlyozza a gyártó, hogy felkérte a német Andreas Preist, hogy készítsen egyedi megjelenésű műalkotást egy példányból. Az illusztrátor az Engine Red alapszínre a Hyundai fényezéseinek árnyalataival festette fel a mintát, az első vázlatok elkészítését követően végül 72 óráig tartott az alkotás folyamata.

Az ügyfelek nem vásárolhatják meg a különleges külsőt, nekik meg kell elégedniük a látványosabb megjelenésű, nyíl alakú menetfényeket és újfajta mintájú hűtőrácsot tartalmazó első lökhárítóval, a sötét színű 19 colos felnikkel. Az utastérben bőr/hasított bőr kárpit, piros díszvarrás, sportkormány és -váltókar jelenti az eltérést.

Műszakilag annyi az újdonság, hogy a 2,0 literes (184 LE) dízel után már az 1,6-oshoz (136 LE) is elérhető a 48V-os lágy-hibrid technológia, amely 11%-os fogyasztásmegtakarítást ígér, a benzinkedvelőknek a 177 lóerős 1,6-os turbómotort kínálják. A felfüggesztést áthangolják az alapmodellhez képest, elöl 5, hátul 8%-kal merevebb rugókat használ a Tucson N Line, a benzines turbómotornál és a 2,0 literes dízelnél átprogramozzák az elektromos kormányszervot is.