Mivel Oroszország az Astra harmadik legnagyobb piaca, és ott különösen kedvelik a lépcsős hátú karosszériaformát a vásárlók, az Opel a Moszkvai Autószalonon tartja az Astra Sedan világpremierjét. Ezzel egy időben a megújult ötajtós és kombi is bemutatkozik, és ezen felül még az új, szentgotthárdi benzinmotor-család első tagját is megmutatja a gyár.

A három új motorcsalád közül elsőként a nagy benzines mutatkozik be, bár itt relatív a méret-meghatározás. A közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltős négyhengeres lökettérfogata 1598 köbcenti, és rögtön a 200 lóerő/300 Nm teljesítményű változattal mutatják meg a vásárlóközönségnek az új erőforrást, de folyamatosan mutatják majd be a többi teljesítményt is – amelyeket korábban már megírtunk. A SIDI ECOTEC nevű motornál alapfelszerelés a motorleállító, és ezzel a nagy teljesítményű változattal elsősorban az orosz piacon szeretnének hódítani. Még az idei évben megindul a sorozatgyártás Szentgotthárdon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!