Az eddiginél szélesebb választékkal áll majd a vásárlók rendelkezésére az Opel Vivaro haszonjármű harmadik generációja, kettő- helyett már három karosszériahossz (4,6 m 4,95 m és 5,30 m) közül lehet majd választani. A zárt furgon mellett két üléssoros furgon, személyszállító kombi és járóképes alváz is rendelhető lesz.

A karosszériától függően 4,6 m3, 5,8 m3 vagy 6,6 m3-es raktérben akár 1400 kg-os hasznos terhet vihet magával az autó, ami 200 kg-mal több az eddiginél. A FlexCargo átrakodónyílással a jobb első ülés(ek) rovására fél köbméterrel bővíthető a raktér, illetve 1,16 méterrel hosszabb lehet a berakható rakomány mérete. A Vivaro 2,5 tonnát vontathat, ami 500 kg-mal több az elődnél. A legtöbb változat 1,9 méteres, így a legtöbb mélygarázsba be lehet hajtani vele, kivétel a piaci bevezetéskor elérhető, némi extra hasmagasságot jelentő Dangel-féle összkerékhajtás.

Rengeteg vezetőtámogató rendszer lesz elérhető a haszonjárműhöz is, a fáradtságfigyelő például nemcsak a vezetőt vizsgálva javasol pihenőt, hanem kétórányi, megszakítás nélküli vezetés után is. A körkamera nagyban megkönnyítheti a manőverezést a befalazott oldalú furgonnal. Első körben 1,5 és 2,0 literes BlueHDi dízelekkel lesz megvásárolható az Opel Vivaro, amelynek jövőre érkezik az akkumulátoros-elektromos változata.