A müncheni ünnepségen túlmenően is megünnepli a BMW, hogy 100 évvel ezelőtt alapították meg a céget, ráadásul most bevétele is származik a dologból, hiszen a 7-es sorozat alapján készülő limitált szériát jó drágán kínálják – és persze még extrákért is lehet fizetni.

Világszerte összesen 100 autót készít az Individual műhely, az Egyesült Államokba például mindössze 5 darab jut majd. Több választási lehetősége is lesz az ügyfeleknek, a 2,0 literes négyhengeres turbómotor-villanymotor kombinációja (740Le iPerformance) mellett a 4,4 literes V8-as biturbó vagy a 6,0 literes, V12-es biturbó kérhető, utóbbinál széria, előbbieknél feláras extra az összkerékhajtás. Csúcsmodellhez illően annak van a leghosszabb neve: BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS.

Ami közös az autókban, az a Centennial Blue Metallic fantázianevű fényezés, amihez Merino bőr belsőt adnak, nem spórolnak a limitált szériára utaló logókkal és feliratokkal sem. Ehhez az autóhoz készítették a 20 colos kovácsolt alufelniket, a B oszlopon kívül elhelyezett jelvényt kézzel készítik, egyébként a két első ülés között olvasható a kardánalagúton a „1 of 100” felirat. De ez nem minden, a Montblanc nevű gyártó az autó színének megfelelő tollat is készít, amelyet külön nem lehet megvásárolni.

Noha kifejezetten exkluzív autóról van szó, a vételáron felül bőven lehet költeni extrákra is, és itt nem az Individual műhely termékeiről van szó, hanem olyan dolgokról, mint hangulatvilágítás, Bowers & Wilkins hifi, vagy épp légfrissítő, de az Executive Lounge csomagot is külön meg kell fizetnie annak a szerencsésnek, aki magáénak mondhat egy „The next 100 Years” elnevezésű BMW 7-est.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!