A legtöbb autórajongó először álomautójának poszterét, majd modelljét szerzi meg, és sok esetben nem is tud ennél többet megengedni magának, mert egyszerűen elérhetetlen számára a vágyainak tárgya. Van, hogy nem a pénz jelenti az akadályt, hanem az, hogy egy versenyautóról van szó. Ilyesmi történt most az Egyesült Államokban, ahol az 1988-ban a DTM bajnokságban versenyző, Kurt Thiim által vezetett BMW E30 M3-as tetszett meg valakinek.

Sikerült is beszerezni egy 1:18-as méretarányú, tehát igen nagy méretű modellt a kérdéses autóról, és innentől kezdve már csak a Precision Sport Industries nevű tuningcégen múlt a dolog. No meg a rendelkezésre álló anyagiakon…

Először is fogtak egy E30 M3 karosszériát, és teljesen kipakolták azt. Fényezés helyett fóliáztak, és annyi a változás, hogy nem fényes-, hanem mattfekete az alapszín, egyébként az összes, az autón elhelyezett hirdetést reprodukálták. A technikával már sokkal szabadabban bántak, a gyári 2,3 literes négyhengerest egy M Roadsterből származó S52-es soros hathengeresre cseréltek. Utóbbi kifejezetten az Észak-Amerikai piacnak gyártott 3,15 literes motor gyárilag 240 lóerős teljesítménnyel – chiptuning és európai injektorok növelik ennek a teljesítményét. Háromrészes, 17 colos Hartge felniket és TC Kline Racing sportfutóművet is kapott az autó, no meg Recaro kagylókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!