Kissé megkésett a Rezvani cég a Wrangler Unlimited átalakításával készülő Tank nevű szabadidő-autójával, hiszen már csak hónapjai vannak hátra az aktuális generációnak, és így az újdonság alapját jelentő alváznak, karosszériának. Jól álcázzák a kiindulási alapot, de azt is lehet mondani, hogy nem a szépségével fog hódítani ez a terepjáró.

Majdnem teljes a karosszériacsere, hiszen például a szélvédőt és annak keretét változtatás nélkül veszik át – így például megmarad a klasszikus Jeep-hűtőrács is a ragasztásnál –, az ajtókat pedig úgy álcázzák, hogy egymással szembe nyíló kialakítást kapnak; a B oszlop megmarad, tehát ettől nem lesz könnyebb a beszállás.

Nem kísérleteztek a technikával, az USA-ban elérhető átalakító-készletek segítségével helyezik a gyári 3,6 literes V6-os helyére a 6,4 literes, 500 lóerős Hemi V8-ast, megtartják a váltót és az erőátvitelt. Olyan extrákat is kínálnak, amely nincs az eredeti Jeepben, úgymint fel-a-fejjel kijelző, tehát a legfontosabb adatokat a szélvédőre vetítik, hőkamera és páncélozás – természetesen ezek mind a 178 000 dolláros alapáron felül vannak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!