Minden idők leggyorsabb BMW M5-öse lesz a nemsokára várható következő generációs modell, már csak azért is, mert alapáron összkerékhajtással adják majd, aminek köszönhetően drámaian javul majd a 0-100 km/h sprintérték. Erre az überszedánra azonban még úgy egy évet kell várni, de a potenciális vásárlóknak nem kell aggódnia, addig egy még jobb autóra fizethetnek be, az Alpina manufaktúra ugyanis elkészült az új generációs B5 Bi-Turbo típusával.

Ahogy a gyár, úgy ők is a 4,4 literes V8-as motorral szerelt 5-ös sorozatot vették alapul, a beavatkozást követően a teljesítmény 608 LE/800 Nm. Ez 3,5 másodperces 0-100 km/h és 11,4 másodperces 0-200 km/h gyorsulásra elég, a végsebesség 330 km/h – a limuzinnál. Az Alpina a kombi alapján is megépíti ezt az erőgépet, ott azonban meg kell elégednie a vásárlónak 325 km/h csúcssebességgel. Azért még így is expressz csomagszállításról beszélhetünk…

Nem csak a lengéscsillapítók, hanem az xDrive elektronikus vezérlését is újraprogramozzák az Alpina mérnökei, ezen kívül még összkerék-kormányzás segíti a vezető dolgát. A 20 colos kovácsolt alufelnikre Pirelli által kifejezetten ehhez az autóhoz kifejlesztett, ALP jelölésű abroncsait szerelik elöl 255/35, hátul 295/30 (Touring 285/30) méretben. A megállásról elöl 395 mm-es tárcsák és négy dugattyús nyergek, hátul 398 mm-es tárcsák és egy dugattyús nyergek gondoskodnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!