Első megdöbbenésünkben azt gondoltuk a Lexus LS kémfotók láttán: mint tehénen a gatya. Mármint úgy néz ki a sárvédőszélesítésekkel és a karbon csomagtérfedéllel a Lexus luxuslimuzinja. Most azonban megtudtuk, hogy mindennek igenis van értelme: LFA gyilkos autót faragnak a batárból.

A Toyota Motorsport GmbH mérnökei nem viccelnek. Maximálisan percenkénti 9000-es fordulaton pörgő, ötliteres motort szerkesztettek a luxusautónak, ami 650 lóerős és 710 Nm-es teljesítménnyel rendelkezik. 4,2 másodperces 100-ra gyorsulást ígérnek, meg 320 km/órás végsebességet. Nem is beszélve az úthengereket megszégyenítő, elöl 295/35 R20-as, hátul 345/30 R20-as abroncsokról. Minden bizonnyal a Tokiói Autószalonon leplezik le az überbrutál Lexus LS-t, amelynek sorozatgyártásba való kerüléséről vajmi kevés hír van. Ahogy arról is, hogy V8-as vagy V10-es motor dolgozik-e a motorháztető alatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!