Már megalkotása óta a könnyű járművek közé tartozik a Lotus Super 7, amelynek legújabb változata alámegy minden más rendszámos autónak, hiszen az R Pack csomaggal szerelt Caterham 170-es tömege mindössze 440 kg! A kiindulási alapot a Suzuki kei-autóiban használt 0,66 literes turbómotort használó modell jelentette, amelyet idő közben az Euro 6-os előírásokhoz igazítottak, teljesítménye így 80-ról 84 lóerőre emelkedett, a maximális nyomaték 116 Nm.

Alapesetben S Pack csomaggal adják az autót, ez a civil kivitel kényelmes hangolású és normál szélességű futóművel, szélvédővel, párnázott ülésekkel, hárompontos övvel, fűtéssel. Aztán ott az R Pack, amelynél légterelő helyettesíti a szélvédőt, 105 mm-rel keskenyebb és feszes hangolású a felfüggesztés, műanyag kagylóüléseket és négypontos öveket szerelnek be, kikönnyítik a lendkereket és sperrdifit is adnak – ez a változat mindössze 440 kg-ot nyom.

A 170 lóerő/tonna teljesítmény/tömeg aránnyal rendelkező autó 6,9 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás sebességre, az elérhető csúcssebesség 169 km/óra – ne feledjük, szélvédő nincs ezen a változaton, szóval mindehhez ajánlott a zárt bukósisak használata. A Caterham 170 alapára Nagy-Britanniában 22 990 font, ehhez még hozzá kell adni 2395 fontot ahhoz, hogy készre szereljék az autót.