Monte Carlo-ban az idő közben betelepült Venturi mellett van egy még nagyobb hagyományokkal rendelkező autógyártó is, mégpedig a Montecarlo Automobile, amely most ünnepli 30 éves fennállását.

Még mindig az alapító, az autóversenyző-autóépítő Fulvio Maria Ballabio vezeti a céget, akinek az irányításával most elkészült a Rascasse nevű kocsit, amelyből 15 példányt fognak készíteni. Ahogy a miniország a pompa és a csillogás mögött egy hetvenes években épült lakótelep, úgy a szuperautó is egy kicsit idejétmúlt.

A motortérben például egy BMW-eredetű V12-es dolgozik, még a kettővel ezelőtti 7-es sorozatban használt 5,4 literes, hengerenként kétszelepes darab, amelyet azért alaposan módosítottak, hogy 500 lóerőre emelkedjen a teljesítménye, és hogy autógázzal (LPG) is üzemeljen. Szükség is van a takarékoskodásra, hiszen a levehető (és nem nyitható) tetős Rascasse vételára félmillió euró, és ebben még nincs is benne az esetleges egyedi kívánságok megvalósítása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!