Az Opel 500 millió eurós beruházással épülő Flex Motorgyárában sikeresen lezajlott az első motorok próbagyártása. Az elmúlt hónapok azzal teltek Szentgotthárdon, hogy a gyár és a beszállító cégek munkatársai beüzemelték az érkező gépeket, beállították az eszközöket és mérőgépeket. Május első hetében pedig a próbagyártás is sikeresen lezajlott.

A próbagyártás az 1.6 literes benzinmotor új alkatrészeinek az újonnan beállított gépeken történő megmunkálásával kezdődött, majd a szerelősoron az alkatrészek összeállítása következett. A munkában, mely a projekt egyik fontos állomása, az Opel/Vauxhall Flex Projekten dolgozó mérnökei és a gyár munkatársai közösen vettek részt. A tapasztalatokat felhasználva a mérnökök tovább finomítják a gyártási folyamatokat, hogy az idén decemberre tervezett sorozatgyártás zökkenőmentesen és kiváló minőségű termékkel indulhasson el.
Az első motorokat 4 európai autógyárba szállították, hogy ott járművekbe építve tovább teszteljék őket.

„A Flex Projekt a terveknek megfelelően halad” – mondta Solt Tamás a szentgotthárdi gyár igazgatója, a Flex Motorgyár projekt vezetője. „A gyár készültsége megfelel a május elejére tervezett állapotnak, amit a sikeres próbagyártás is igazol. Ennek megfelelően nincs akadálya annak, hogy decemberben elindítsuk a tervezett három motorcsalád közül az első – az 1.6 literes benzinmotor sorozatgyártását.” A sorozatgyártás idén decemberben indul meg Szentgotthárdon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!