Pár héttel ezelőtt beszámoltunk róla, hogy nagyon is tüzes jószág az új Porsche 911 GT3-as, miután pár nap leforgása alatt öt autó lett a lángok martaléka, a stuttgarti gyártó arra kérte a vásárlókat, ne használják autóikat. Lépjenek kapcsolatba a márkakereskedésükkel, akik majd gondoskodnak az autó műhelybe történő szállításáról, és majd pár héten-hónapon belül megoldják a problémájukat.

Szóval rövid időn belül a Porsche begyűjtötte a maradék 780 darab példányt az autóból, és munkához láttak a mérnökök. Idő közben sikerült megtalálni a probléma forrását, a hajtókar hibás rögzítése vezetett a motorproblémához, ami aztán a tüzeket eredményezte. Még dolgoznak a megoldáson, és egyelőre nem mertek időpontot mondani arra, mikor lesz kész az új alkatrész, de azt a tehetős és jelenleg igen mérges ügyfelek megnyugtatására már közölték, hogy az összes Porsche 911 GT3-asban motort cserélnek majd.

Sajnos ehhez azt is hozzátették, hogy miután elkészül az új alkatrész, pár hónapig biztos eltart, mire elkészül a szükséges mennyiségű új erőforrás, amelyeket aztán elszállítanak a márkakereskedésekbe. Ezt követően pedig alig egy nap elvégzik majd a motorcserét a szervizekben, és valószínűleg a motorszám változással kapcsolatos ügyintézés miatt se a nagyra becsült, de sokáig váratott ügyfélnek kell majd az okmányirodába szaladgálnia. A kártérítésről egyenként fognak majd az érintett tulajdonosokkal tárgyalni a márkakereskedések, nem lesz könnyű dolguk, hiszen jellemzően a Porsche rajongók keménymagja vásárolja a könnyített és nagyobb teljesítményű GT3-ast, akiket nem biztos, hogy egy sarkköri vezetési tréninggel le lehet kenyerezni, hiszen jó eséllyel már részt vettek olyanon…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!