Elsőként az MAN alvázra felépített Praetorian terepjáró autóbusszal lépett piacra a szlovák Torsus, most pedig lefelé bővítik a kínálatukat az MAN/VW közös kis áruszállítójából épített Terrastorm modellel. Ebből teher- és személyszállító kivitelt, illetve speciális modelleket – például mentőautó – is kínálnak.

A kiindulási alapot jelentő MAN TGE/Volkswagen Crafter haszonjárműhöz képest 29 cm-re megemelik a hasmagasságot, alsó védőlemezeket szerelnek fel, karcálló bevonattal látják el az alsó karosszériaelemeket. Nem nyúlnak a technikához, a 2,0 literes TDI (140 vagy 177 LE) hatfokozatú kézi kapcsolású vagy nyolcfokozatú automatikus váltóval párosítható, a 4Motion összkerékhajtás is ott van a fedélzeten. Alapesetben 69 cm a gázlómélység, ami a mélyvíz csomaggal 82 centire növelhető.

A személyszállító változatban 30 mm vastag hőszigetelő burkolatot kap az utastér, amelyben akár 20 darab ülést is el tudnak helyezni. Ezek mindegyike külön karfával és biztonsági övvel (alapesetben hárompontos, de ötpontos öv is elérhető) rendelkező darab, terepen is jól lehet bennük kapaszkodni. A busz műszerfalára egy második érintőképernyő kerül az utólagos funkciók (szellőzés, világítás) vezérlésére.