Nagyon óvatosan nyúlt a BMW a Z4-es roadsterhez, a 2014-es modell megjelenése lényegében nem tér el az eddigitől, pedig azért vannak különbségek, de azt még maguk az értékesítők is csak nehezen tudják elmagyarázni a vásárlóknak.

A fényszórókban lévő LED-es gyűrűk immár „3 dimenziósak”, jelentsen ez bármit is, új 17- és 18 colos felnik rendelhetőek felár ellenében, és módosították az oldalsó irányjelzőket is. Extraként van egy Hyper Orange elnevezésű csomag is, amely nem csak a képeken látható narancsmetál színnel, de két szürkével is párosítható – az utastérben narancs színű cérnával varrott bőr-alcantara kárpitot és narancs színű betéteket jelent.

Egy újdonság van a motorkínálatban, az sDrive 18i modellben a 2,0 literes, négyhengeres turbómotor teljesítménye 156 lóerő, a maximális nyomaték 240 Nm – 6-os kézi váltó vagy 8 fokozatú automata párosítható ezzel. Detroitban láthatja először a nagyközönség, milyen keveset változott a BMW Z4-es, márciustól pedig az utcán is találkozhatnak vele.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért