Nem szabad megvárni az igazán hideg idő beköszöntét az autó téli felkészítésével, nem árt már most elkezdeni a dolgot. Például ne takarékoskodjunk az ablakmosóval, hogy aztán már téli szélvédőmosóval töltsük utána a tartályt. A keveredés miatt eltarthat egy darabig, míg átmossa az egész rendszert a téli folyadék, ezért már most váltani. A hűtőfolyadék esetén az a fontos, hogy elég alacsony legyen a fagyáspontja – mifelénk célszerű a -30°C alá menni.

Megújult csomagolással lehet találkozni a töltőállomásokon az EVOX folyadékcsalád tagjaival, és a pultokon található tájékoztatófüzet segítségével minden autótípushoz ki lehet választani a megfelelő hűtőfolyadékot. Utóbbi azért fontos, mert manapság különféle fémeket/tömítéseket használnak a motorok hűtőkörében, és fontos, hogy ezeket ne korrodálja a hűtőfolyadék. Érdemes ellenőrizni a fagyáspontot, mivel előfordulhat, hogy a nyár során egyszerű desztillált vízzel töltötték után a rendszert.

A szélvédőmosónál szintén fontos az alacsony fagyáspont, de ez csak annyit jelent, hogy nem fagy bele a tartályba – a szélvédőre spriccelve a hirtelen elpárolgó alkohol miatt ráfagyhat az ablakra az anyag. „A MOL új téli szélvédőmosói olyan adalékot tartalmaznak, amely a nanotechnológia eredményeképpen stabil, és újraépülő monomolekuláris réteget képez a szélvédőn. Ez a vékony réteg víz- és szennyeződés-taszító, emiatt a szélvédő tisztántartása sokkal könnyebbé válik. Kevesebb mosófolyadékot kell használni, és hosszabb lesz az ablaktörlő lapátok élettartama is” – mondta el Kisdeák Lajos, a MOL-LUB Kft. kenéstechnikai szolgáltatás vezetője. A MOL termékek összeférnek a fémes és nemfémes szerkezeti anyagokkal, nem okoznak elszíneződést, és nem károsítják az autók fényezését sem, hiszen nem tartalmaznak veszélyes, környezetszennyező metanolt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!