A gödöllői mérnökség szakemberei kedd délelőtt az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 21-es kilométerszelvény környékén dolgoztak, amikor a munkaterületet biztosító energiaelnyelő berendezésnek ütközött egy személyautó. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút itt is, mint minden más gyorsforgalmi úton számos figyelmeztetést helyezett ki: jóval a munkaterület előtt a pálya fölött található digitális kijelzőn szerepelt, hogy munkaterület következik, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órára vették le a sebességet az előjelző autókkal, ráadásul munkavégzésre és sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak.

Ennek ellenére a felvételen jól látszik, hogy a belső sávban nagy tempóval halad a balesetet okozó jármű, mondhatni szerencsére még talán az utolsó pillanatban észrevette az energiaelnyelő modult, így annyira le tudott fékezni, hogy ne legyen nagyobb baj az ütközésből. Bár helye és ideje is lett volna kikerülni vagy átsorolni a külső sávba. Viszont az is elmondható, hogy a nemrégiben beszerzett új modul ellátta feladatát, megvédte a Magyar Közút szakembereit és az autó utasait is.

A balesetet rögzítő kamerák felvételeiből készült videó a Közút Instagram oldalán érhető el:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az ilyen esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljék az utakon kihelyezett fix és ideiglenes jelzéseket, azokat betartva saját maguk és az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek.