Még januárban mutatta meg a márkakereskedőinek a kínai JAC autógyár legújabb pickupját, amelynek sorozatgyártását az idei év végén szerették volna elindítani. Nos, ebből semmi nem lesz, mert a Ford közbelépett.

Az Egyesült Államokban nagyon népszerű Ford F-150-es pickupot koppintották le a kínaiak, akik a Pekingi Autószalonon szerették volna a nagyközönségnek is megmutatni legújabb modelljüket. Azonban a JAC standjáról hiányzott a 4R3 névre keresztelt típus, és az is biztos, hogy a szériagyártásból sem lesz semmi. A Ford ugyanis előre gondolkodott, és nem csak hazájában védte le a pickupjának a formáját, de a megfelelő kínai hatóságnál is, épp ezért csak rutingyakorlat volt a számára a másolat betiltása. A Ford márka összes jelenlegi termékét levédte Kínában is, ezért képes lesz megakadályozni bármilyen autójának másolását. Úgy tűnik, a többi autógyár még nem jött rá erre…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!