5500 négyzetméteres területen áll a Debrecen Autóház 500 négyzetméteres új szalonja, az első magyarországi CUPRA Garage, egy több mint 100 férőhelyes, jéghálóval ellátott autótárolóval. A stílusos beltér jól jelképezi a CUPRA tulajdonságait: modern, vagány, sportos, ugyanakkor letisztult, hívogató és urbánus. A két lépcsőben megvalósult beruházás következtében a Debrecen Autóháznál öt új munkahely létesült, így a tulajdonos, Nagy Attila elmondása szerint immár 65 főt foglalkoztat a Volkswagen konszern több márkáját is forgalmazó kereskedés.

CUPRA-sztori
Intenzív négy évet tudhat maga mögött a Volkswagen Csoport legfiatalabb márkája, a SEAT-ból 2018-ban kivált, és azóta is önálló, sikeres brandként létező CUPRA. Az elmúlt években a márka zászlóshajójává lépett elő a Formentor, a Bornnal pedig feltette magát a tisztán elektromos autók térképére. A spanyolok ráfordultak a következő négy évre, jelentősen bővítik portfóliójukat. A CUPRA gyártósorairól 2021-ben 79.000 autó gördült le, idén ennek duplája az ambiciózus kitűzött cél. A SEAT gyártói kapacitása összesen mintegy 400.000 autó évente, ami a CUPRA előbb említett célkitűzését figyelembe véve jól mutatja az új márka előretörését.

„Az immár négyéves CUPRA erőssége, hogy a sportossága, modern dinamizmusa teljesen egyedivé teszi, nem összehasonlítható semmivel. Presztízsmárkát építünk, és úgy gondolom, hogy ebben jó úton haladunk” – mondta Rozgonyi Ádám, a SEAT és CUPRA magyarországi márkaigazgatója.
A márka dinamikus fejlődését jól mutatja, hogy a gyári bejelentések szerint a következő években jelentős modelloffenzíva vár a márkára. 2024-ig, vagyis a következő két évben a jelenlegi választékból 4 modell megújul, 2025-ig pedig 3 új modell is érkezik. Az ígéretek szerint tehát 2025-ig összesen 7 megújult vagy új autója lesz a CUPRA-nak.

CUPRA Terramar
Az új modellek közül kettő tisztán elektromos autó lesz, míg egy SUV modell valamennyi hajtással elérhető, így az új generációs plug-in hybrid változatban is, amely akár 100 kilométer megtételére is képes lesz zöld üzemmódban – ez lesz a CUPRA Terramar, amelyet ráadásul 2024-től Győrben gyártanak majd. Így újabb autóval gazdagodik a hazai gyártású portfólió. Ez az új CUPRA modell azért is nagy dicsőség a magyar járműiparnak, mert a modern hibridek gyártása komoly technológiai szakértelmet és műszaki felkészültséget kíván.