A MOL kőbányai úti töltőállomásán üzembe helyezett CNG kúttal a FŐGÁZ megkezdte a földgáz, mint jármű üzemanyag budapesti elterjesztését. Budapest első nyilvános CNG kútján üzembe helyezett kompresszor 1 óra alatt 270m3 földgázt képes összesűríteni 250 bar nyomásra, ezáltal egy személyautó mindössze 3 perc alatt megtankolható. A gyors kiszolgálást tovább segíti, hogy egy kútoszlop egyszerre két jármű üzemanyag-feltöltését is ki tudja szolgálni. A kúton minden NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező jármű számára biztosítottak a tankoláshoz szükséges feltételek, azaz személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak.

A 2011. október 27-én tartott ünnepélyes kútátadás házigazdája, Koncz László vezérigazgató, megnyitó beszédében elmondta: „Tárgyalásokat folytatunk budapesti nagyvállalatokkal, annak érdekében, hogy gépjárműflottájukat környezetbarát CNG üzemű autókra cseréljék.” Hozzátette: „A Főváros levegőminőség javítási célkitűzéseinek is megfelelve a FŐGÁZ fokozatosan megkezdi teljes autóállományának CNG járművekre történő leváltását.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!