Sok éven keresztül hevert kihasználatlanul az Abarth márkanév a Fiat tulajdonában, legfeljebb egy-két utcai autóhoz kínáltak ilyen néven néhány kiegészítőt, mígnem kilenc évvel ezelőtt külön márkává léptették elő a nevet azzal, hogy kiszervezték ide a nagy teljesítményű autókat.

Most pedig hivatalosan is bejelentették az Officine Abarth Classiche létrehozását, amely a márka múltjával foglalkozik majd. Ez a műhely egyfelől dokumentumtár, másfelől a gyár vagy épp ügyfelek megbízására a régi Abarth utcai- és versenyautók felújításával foglalkozik, amihez az eredeti dokumentációt is felhasználják.

A torinói Mirafiori üzemben alakítottak ki a négyezer négyzetméteres központot, ahol az Abarthokat, illetve az Abarth tuningos egyéb autókat – Fiat, Alfa Romeo, Autobianchi, Cisitalia, Zagato és Ghia – szervizelik majd. Itt kezelik majd a most életre hívott Abarth-regisztert, és rendezvényhelyszínként is működik majd a létesítmény, ahol Carlo Abarth eredeti irodáját is újra felépítették.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!