Az utazás Torinóból, a Fiat márka bölcsőjéből indul. Az utazók Rómán és a világszerte ismert Bvlgarit szimbolizáló naplementéin, színes forgatagán keresztül érkeznek meg a divat fővárosába, az új 500 bemutatkozásához hátteret nyújtó Milánóba. A divat és a dizájn nemzetközi fővárosába, ahol az Armani, illetve a Kartell egyaránt óriási szerephez jut.

Páratlan bepillantást nyerhetünk a Rossella Guasco által vezetett „Szín és anyag” osztály mindennapjaiba, megismerkedhetünk a kifinomult kutatóközpontra jellemző törekvéseket az elegáns divatüzletek igényességével ötvöző szakemberekkel. A felvételek dokumentálják a minden részletre kiterjedő figyelmet, az olasz kreativitást bemutató „know-how”-t, és az egyedi kihívásokkal szembenéző csapat érzelmeit.

Utunk következő állomásán találkozunk Klaus Busse formatervezési vezetővel. Szavaiból megtudhatjuk, mi rejlik a stílus és a forma megalkotásának kreatív folyamata mögött. Megismerhetjük a Fiat 500-as szerepét a formatervezés történetében, a kollektív tudattalan alakításában. Felidézzük, hogy az 50-es évek legendáját, a mesés „Cinquino”-t a Style Center révén fedezte fel újra a világ 2007-ben. Láthatjuk, miként színesíti a mindennapok utcaképét, hogyan ad hiteles, egyedi és szembetűnő választ a városi mobilitás kihívásaira az 500-as.