Manapság már természetes, hogy a műszerfal középpontjában nagy méretű kijelző található, a Škoda új kompakt autójánál, a Scala esetén legfeljebb 9,2 colos képátlójú lehet az érintőképernyő. Ezt látjuk az első hivatalos műszerfal-fotón is, amely ránézésre a csúcsmodellt mutatja, hiszen világos színű fabetétet és digitális műszeregységet is látunk.

A klímakonzol hagyományos, a cseh márka filozófiájának megfelelően mindenfelé tárolóhelyeket alakítottak ki, a középkonzol aljánál lévő mélyedés jobb peremén rögtön két darab USB-csatlakozót is látunk. Az érintőképernyő alatti peremet úgy alakították ki, hogy azon lehet pihentetni a kezet, az üzemmódválasztó, a parkolósegéd gombja a váltókar/előválasztókar mögött találhatóak. Új mintát kapott az a puha műanyag, amiből a műszerfalat és az első ajtókárpitok felső részét készítik, az egymást metsző vonalakkal a cseh kristályművészetre akarnak utalni.

A közelgő világpremier alkalmából egyébként a prágai Lennon-fal előtt is megfotózták az újdonságot, igaz, az egyébként is álcázott autót olyan festéssel látták el graffiti-művészek, hogy az beleolvadjon a háttérbe. Szóval aki kíváncsi a Škoda Scala kompaktra, annak meg kell várnia december 6-át.