Április 28-tól lehet a Lada oroszországi weboldalán keresztül megrendelni a márka csúcsmodelljét, az Xray Cross kompakt szabadidő-autóból készített Instinct nevű modellt. A rendelés leadását követően az ügyfélhez legközelebbi márkakereskedés felveszi a kapcsolatot, a finanszírozási részletek mellett azt is megbeszélik, hogy trélerrel szállítsák-e le az autót, vagy netán az ügyfél befárad érte a szalonba.

Az autó minden eddiginél több kényeztetést nyújt tulajdonosának, egyedi a mintás bőr/szövet üléskárpit, amelyen a felszereltség neve is olvasható. Továbbfejlesztették az érintőképernyős fejegységet, amely modernebb grafikát, gyorsabb működést nyújt, és 4G modem is van benne, tehát távolról is hozzá lehet férni az autó bizonyos rendszereihez. Kívülről a fényes feketére fényezett tető, tükörházak és felnik árulkodnak az Instinct modellről.

Két motorral választható az Xray Cross Instinct, az ötfokozatú kézi kapcsolású váltóval a Lada-féle 1,8-as, 125 lóerős négyhengerest adják, míg a Jatco-gyártotta fokozatmentes automatikus váltóhoz a Nissan 1,6 literes, 114 lóerős négyhengeresét párosítják. Előbbi vételára 988 900 rubel (4,4 millió Ft), utóbbié 1 048 900 rubel (4,7 millió Ft), extrák nincsenek, csak színt lehet választani a Lada csúcsmodelljénél. Az Instinct felszereltség várhatóan a Vestánál a típus frissítésével együtt kerül bele a választékba.