Tavaly rekordidő alatt világszerte öt helyszínen indította el az új generációs kompakt modelljeinek a gyártását a Mercedes-Benz – A-osztály Rastatt, Kecskemét, Uusikaupunki; A-osztály limuzin Aguascalientes; nyújtott A-osztály Peking; B-osztály Rastatt – és idén se pihennek, hiszen most megkezdődött az új CLA-kupé sorozatgyártása hazánkban.
„Csapatunk életében a CLA már öt éve különleges helyet foglal el: több mint 750.000 első generációs CLA és CLA Shooting Brake gördült le eddig Kecskeméten a gyártósorokról. Ez a szám, valamint a most leváltott modellel elnyert nemzetközi minőségi elismerések is munkatársaink csúcsteljesítményéről tanúskodnak. Nagy öröm számunkra, hogy az új CLA-t is mi gyárthatjuk, a Mercedes-Benz gyárai közül világszerte egyedüliként“ – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Gyakorlatilag targoncák nélkül folyik az összeszerelés, a sajtóanyag szerint 99%-ban megszabadultak az emberek által vezetett szállítóeszközöktől, amelyek helyett önvezető robotok szállítják a szükséges alkatrészeket a munkaállomásokra, illetve bizonyos területeken a karosszériákat is ilyenek mozgatják. Az Ipar 4.0 átállásnak köszönhetően hamarosan teljesen papírmentes lesz a termelés Kecskeméten. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba, az új CLA Shooting Brake világpremierjére a Genfi Autószalonon kerül sor.