Hétfő délután 1 óra körül szokatlan baleset történt London belvárosában, az egyik, a 91-es viszonylaton közlekedő emeletes autóbusz tetejét leborotválta egy, a szélső forgalmi sáv fölé nyúló fa. Érthetetlen, miért nem vette figyelembe a kihelyezett, erre a veszélyre figyelmeztető táblát a sofőr.

A menetrendszerű autóbusz a Kingsway-en haladt, amikor nekihajtott a fatörzsnek, ami szó szerint leborotválta az emelet tetejét. Szerencsére csak öten utaztak ezen a szinten, ők is megúszták könnyű sérüléssel – két embert kellett arcsérüléssel kórházba szállítani, három embert a helyszínen elláttak.

A tűzoltók 13 óra 10 perckor kapták az első segélyhívást, és 14:20-kor már le is vonultak a helyszínről, mert végeztek a közvetlen veszély elhárításával és a sebesülteket is ellátták. A roncs és annak darabjainak elszállítása a londoni közlekedési vállalat feladata.

Megindították a vizsgálatot az eset pontos körülményeinek tisztázására, a sofőr sokkot kapott, őt még nem tudták kihallgatni. A Transport for Londonnál egyébként nem példanélküli az eset, csak már sok éve nem történt hasonló.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!