Bemutatkozott a Toyota Crown nevű luxusautó legújabb generációja, amely lényegében a Lexus GS módosított megjelenésű változata. Ráadásul a japánok rögtön kétféle új megjelenést is adtak a szedánnak, a legjelentősebb változás a hatalmas méretű és egyedi formájú hűtőrács.

A Crown Royal az elegánsabb, a Crown Athlete a sprotosabb megjelenésű autó, ami nem csak a hűtőrácsokon, de a belső tér hangulatán is látszik – az egyiknél fabetétet, ezüst díszeket találunk arany varrással, a másiknál fekete a belső. Műszaki a legjelentősebb változás a 4,9 méter hosszú szedánnál, hogy a pontheggesztések számának megnövelése miat merevebb a karosszéria.

Az alapmotor egy 2,5 literes, 203 lóerős V6-os, extraként van hibrid hajtás, a 2,5 literes négyhengeres és az elektromotor rendszerteljesítménye 176 lóerő, az Athlete még 3,5 literes, 315 lóerős V6-ossal is elérhető. A két kisebb erőforráshoz 6, a hathengereshez 8 fokozatú automatikus váltó csatlakozik, a hibrid csak hátsókerékhajtással, a másik kettő extraként összkerékhajtással is elérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért