Ha lehet azt mondani, egyszerű Mercedes-Benz 600 Pullmanként kezdte meg az életét az itt látható autó 1975-ben, amelyet aztán 2007 és 2014 között a Mercedes-Benz Classic a Daimler fejlesztőrészlegének segítségével modernizált. A munka lényege az volt, hogy az aktuális kényelmi szolgáltatásokat építették bele a veterán külsőbe – mivel a fő komponensek változatlanok maradtak, a veteránminősítést is megőrizte az autó.

A gyári szakemberek a Maybach 62-esnél használt utasteret adaptálták a négy évtizeddel korábbi karosszériába, tehát a hátsó részben négy, egymással szembe néző fotel található, amelyek közül a hátsók masszázsfunkciósak. A vezető felé lévő válaszfal gombnyomásra tejüveggé változik, de találtak itt helyet egy gombnyomásra felnyíló hatalmas tévének is. Üvegpanelt kapott a tető, az utastér irányából a változtatható fényáteresztésű betétet lehet látni.

A légkondicionáló rendszer modern, de megőrizték az eredeti, 6,3 literes és 250 lóerős V8-ast és a hozzá csatlakozó négyfokozatú automatikus váltót – persze a karosszériához hasonlóan mindkettőt felújították. A mintegy 3 millió eurós munka befejezését követően alig 1112 km-t tett meg az autó, amelyet most Hollandiában kínálnak eladásra az Auto Leitner cégnél 2,15 millió eurós, azaz 786 millió Ft-os áron.