Hagyományosan a Volkswagennél dolgozó gyakornokokat bízzák meg azzal, hogy tervezzék és építsék is meg a Wörtherseetour-on bemutatkozó tuningautót. Idén annyiból alakult másként a menetrend, hogy a GTI Supersport elnevezésű autóval már most is lehet száguldozni a Gran Turismo számítógépes szimulátorban, míg a valóságban csak májusban ismerhetjük meg az alkotást.

A tavalyi (és a Hungaroringen megrendezett Golf-napon vendégszerepelt) GTI Vision Roadster édestestvére az idei alkotás, a GTI Supersport azonban megtartotta a zárt karosszériát. Nagyjából ezzel ki is merült a párhuzam a megvásárolható autóval, nem csak a megjelenésre, de a technikára se lehet ráismeri.

Az autót egy 503 lóerős VR6 TSI blokk mozgatja, a hatalmas teljesítmény egy 7 fokozatú dupla kuplungos váltó és 4Motion összkerékhajtás közvetítésével jut a talajra. Mivel 1 lóerőre mindössze 2,5 kg jut, nem szabad azon csodálkozni, hogy 3,6 másodpercig tart a 100 km/órás sebesség elérése és a csúcssebesség meghaladja a 30 km/órát. Azonban itt meg kell jegyezni, hogy ezek a nagyon szép számok a csak virtuálisan létező Volkswagen GTI Supersport-hoz tartoznak.

Nagyon nem lehet azonban vitatkozni ezzel, hiszen ugyanezt fogják mondani majd a valóságban egy háromajtós Golfból megépített, teljese működőképes prototípusra, azonban biztosak lehetünk abban, hogy senki nem fogja ellenőrizni ezeknek az adatoknak a helyességét…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!