Hatalmas siker a Model 3 és Model Y, amelyek miatt egyre csökken a Tesla Model S és Model X népszerűsége, ezért a gyár most egy kicsit átpozicionálja csúcsmodelljeit. A jövőben csak két felszereltség közül lehet választani, a Long Range modell kétmotoros, míg a Plaid változat hárommotoros hajtást kap.

Kívülről alig észlelhető a változás, a lökhárítót alakították egy kicsit, belül viszont radikálisan átalakították a belsőt. Búcsúzott a kormánykerék, amelynek a helyére egy felül levágott karimájú volán került, és nincsenek már bajuszkapcsolók sem, azok funkcióját a küllőkbe helyezett érintésérzékeny gombok veszik át; némileg megnehezíti a kezelést, hogy a kormány állásától függően mozog az irányjelző-kapcsoló.

Nincs többé élére állított nagy központi érintőképernyő, amelynek a helyére egy hagyományosan orientált 17 colos képernyő kerül – a kisebb Tesláktól eltérően itt forgatható a rögzítés, tehát a vezető vagy az utas felé lehet billenteni azt. Ezenkívül új elem még a két első ülés közötti konzol végére szerelt dedikált kijelző a hátul utazók számára. Utóbbi akár játékra is használható, a gyár állítása szerint akkora számítási kapacitás áll rendelkezésre, mint a modern játékkonzolokban – azt nem tudjuk, milyen játékokat lehet futtatni a Tesla rendszerén.

A Long Range változat két motorjának matematikai összteljesítménye 670 lóerő, a Model S ezzel a hajtással 3,1 másodperces 0-96 km/óra gyorsulást tud, hatótávolsága 663 km. A Model X szabadidő-autónál ez 3,8 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásra elég, a hatótávolság 579 km. A Plaid három motorjának matematikai összteljesítménye 1020 lóerő, a Model S ezzel a hajtással 1,99 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásra képes gurulórajttal, 9,23 másodperc alatt futja meg a negyedmérföldes távot 250 km/órás csúcssebességgel – a végsebesség 321 km/óra, de csak a 2021 ősze után szállított autók kapnak olyan abroncsokat, amivel ezt meg lehet majd futni, a hatótávolság 627 km. A Model X Plaid változata 2,5 másodperces gurulórajtos 0-96 km/óra gyorsulást tud, negyedmérföldes értéket nem közöltek, a hatótávolság 547 km.