A látogatás során a magyar miniszterelnök tájékozódott az Opel fenntartható mobilitás irányába tett fejlesztéseiről, aminek keretében kipróbálta az új Opel Amperát is. Ezt követően bejelentették, hogy egy zöld mobilitást támogató kormányzati program keretében magyar állami szervek is tesztelik majd az Opel Amperát.

Orbán Viktor meglátogatta a formatervező központot is, ahol Mark Adams, a részleg vezetője megmutatta a márka 2014-ig érkező újdonságait. Ezeknél az autóknál használják majd azokat a motorokat, amelyek 2012 decemberétől Szentgotthárdon készülnek. Egy kis méretű benzines, egy közepes benzines és egy közepes dízel mtoorcsaládról van szó.

Orbán Viktor kipróbálta az épp Rüsselsheimben tartózkodó, 100 éves magyar tulajdonban lévő Opel Torpedo-t. Az állami hivatalok ugyanezt teszik majd az Opel Amperával Orbán Viktor kipróbálta az épp Rüsselsheimben tartózkodó, 100 éves magyar tulajdonban lévő Opel Torpedo-t. Az állami hivatalok ugyanezt teszik majd az Opel Amperával

A látogatás másik fontos eleme, hogy Volker Hoff, az Opel elnökhelyettese felajánlotta Magyarországnak, hogy elektromos hajtású autók gyártása terén is legyen együttműködés. Amint bármi konkrétum lesz ez ügyben, illetve a zöld mobilitást támogató kormányzati programról, közöljük.