Még február 13-án történt a baleset, amely során hajnali fél négykor, a pekingi Beigao hídon veszítette el uralmát a 23 éves sofőr Ferrari 458 Italia típusú sportkocsija felett, és nagy sebességgel haladva a szalagkorlátnak ütközött. Az autó roncsai több tíz méteres körben szóródtak szét, a kétszemélyes kocsiban utazó mindhárom személy kirepült onnan.

A sofőr olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, az anyósülésen tartózkodó két másik fiatalember súlyos állapotban került kórházba. Az autóban nem a Ferrari tulajdonosai tartózkodtak, a hírek szerint korábban egy másik sportkocsit szállítottak le tulajdonosának, majd nem akartak taxit hívni, és azért ültek bele az autóba.

Furcsa mód a súlyos sérülteket nem a közelebb lévő kórházba szállították, hanem a távolabb lévő katonai kórházba – az utasok személyazonosságát nem erősítették meg, de a hírek szerint magas rangú katonák gyermekeiről van szó. Az internetes keresőkben jelenleg nem lehet rákeresni arra a szóra, hogy Ferrari, nehogy elterjedjen a baleset híre. A korábbi alkalmaktól eltérően az állami hírügynökség most nem tagadta le a szerencsétlenséget, igaz, mindössze annyit közöltek, hogy az autó egyik utasa se volt ittas a baleset bekövetkeztekor.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!