Nemrég egy kicsit hozzányúltak ugyan a Kia Soul-hoz, de az lényegében maradt olyan, amilyen bemutatásakor volt: egyedi megjelenésű divatautó. A legújabb kémfotók tanulsága szerint már a küszöbön áll a második generáció.

Miközben első ránézésre a forma nem sokat változik, a jelenleginél jobban ereszkedő tetővonalat kap az autó, amitől még sportosabb megjelenést remélnek. A mászaki alapot is kicserélik, az aktuális Ceed biztosítja a technikát az autónak. Ezen kívül nem várható nagy változás, hiszen továbbra is ál-szabadidő-autó marad a Soul. Mifelénk 1,6-os benzines- és dízelmotor valamint elsőkerékhajtás lesz elérhető.

Igazán nagy újdonságot majd a Trackster tanulmánnyal előrejelzett kupé- és a Soultster tanulmánnyal megelőlegezett kabrió változat hozhat. Ezek bemutatkozása azonban nem rögtön a piaci bevezetéskor, hanem egy kis késéssel várható. Arról nem is beszélve, hogy a kabrió várhatóan csak az Észak-Amerikai piacon lesz elérhető. Leghamarabb a jövő év végén várható a Kia Soul második generációjának piaci bevezetése, az új modellek 2014-ben jöhetnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!