Négy éve van piacon az Audi Q7-es második generációja, de gyorsan elszaladt körülötte a világ, egészen pontosan ezt követően vezették be az új generációs belsőjüket az ingolstadtiak. Annyira szégyellték a dolgot, hogy tavaly augusztusban még a márka nagyméretű autóit mutató tablóképről is lemaradt a típus.

Most azonban nyugodtan újrafotózhatják az összeállítást, hiszen megtörtént végre a modellfrissítés, amely során hangsúlyosabb (még több króm) hűtőrácsot és a Q8-asból ismert műszerfalat is kapott az öt- vagy hétüléses utastérrel is elérhető óriás SUV. Ahogy eddig, úgy a jövőben is a feláras felszerelések listáján kell keresni a karosszériadőlés-szabályzó rendszert, az összkerék-kormányzást, a mátrix-funkciós LED fényszórót, illetve a légrugózást is – utóbbi a hétszemélyes változatnál jár alapáron.

Annyiban nincs változás, hogy a mostanihoz hasonlóan csak a 3,0 literes V6-os TDI-vel lesz megvásárolható a piaci bevezetéskor a friss Audi Q7-es, azonban a 231 vagy 286 lóerős erőforrást 48V-os lágy-hibrid rendszerrel látták el. Pár hónap késéssel érkezik majd egy benzinmotor, amellyel egyszerre plug-in hibrid, azaz zöld rendszám használatára jogosult változat is érkezik majd.