Ponyvával takarták az út szélén parkoló prototípusokat Ponyvával takarták az út szélén parkoló prototípusokat

Kevés kivételtől eltekintve a gyárak nem szeretik, ha az álcázott autóikról kémfotók készülnek. Persze vannak olyan helyzetek, ahol óhatatlanul lebukik az autó, gondoljunk csak a Nürburgringre, de alapesetben abból indulnak ki, hogy nem készül fénykép az álcázott autókról. Azt meg különösen nem szeretik, ha érdemi munkavégzés közben kapják lencsevégre a még be sem mutatott autót.

Jelen esetben pontosan ez történt az új Mercedes ML szabadidő-autó két példányával., amelyeket épp a legfőbb vetélytársakkal mértek össze valahol Dél-Európában. Most ott sincs harminc fok, de azért mindenképpen kellemesebb időjárás fogadta a tesztelőket. A két ML-osztály közül az egyik AMG sportcsomagos volt, a második szemre normál kerekeken gördül, a két ellenfél a BMW X5-ös és a Porsche Cayenne. Ezen kívül néhány, aktuális ML volt tagja annak a konvojnak, amelyet egy rövid pihenő során sikerült lefényképezni.

A Porsche Cayenne lesz az egyik kihívó... A Porsche Cayenne lesz az egyik kihívó…

Amint a Mercedes dolgozói észrevették a fényképezőgép megjelenését, gyorsan kicsomagolták az addig ponyvával takart autókat, majd nagy gázzal elhajtottak a helyszínről. Nem túl sok információval szolgálnak a fotók, hiszen az autókon továbbra is igen vastag az álcázás, de annyi azért kivehető, hogy a Cayenne-hez hasonlóan a Mercedes nagy kategóriás szabadidő-autója is kisebb lesz elődjénél.

... de a BMW X5-ös is ott van a célkeresztben … de a BMW X5-ös is ott van a célkeresztben