Az Audi Q2 megjelenésekor új részleteket hozott a márka formavilágába, amelyre csak ráerősítenek a modellfrissítéskor azzal, hogy a vásárlóknak mostantól az eddiginél is több lehetőségük lesz egyedivé tenni a külsőt. Sportosabbá teszi az orrot az áttervezett első lökhárító, amelynél nem csak az alsó-szélső légbeömlőket emelték ki, de a motorháztető peremére apró (nem funkcionális) szellőzőnyílások is kerültek. Alapáron jár a LED-es fényszóró, extraként mátrix-LED-es egységek is elérhetőek.

Újak a kárpitok a belső térben, a szellőzőnyílásokat, a váltó/előválasztókart és az ajtókárpitokat alakították át. Felszereltségtől függően jár a 12,3 colos vetített műszeregység, a középső érintőképernyő 8,2 col képátlójú, a hardveres navigációhoz LTE (5G) internetes hozzáférés is jár.

A modellfrissítést követő hónapokban csak egyféle motorral – 1.5 TFSI, 150 LE/250 Nm – lesz elérhető az Audi Q2-es, de középtávon csatlakozik még ehhez két másik TFSI és egy TDI is. Összkerékhajtás majd a később érkező motorokhoz lesz elérhető, a többtárcsás tengelykapcsolóval rendelkező központi differenciálműnél az olajozás és a csapágyak átalakításával 1 kg-mal csökkentették a tömeget a mérnökök.