Nem csak abban látják a személy- és kisteherautók öregedésének okát az elemzők, hogy a vásárlók a válság miatt elhalasztják újautó-vásárlásukat, de mivel a folyamat 1996 óta folyamatosan tart, az autók javuló minősége is a megtartásuk mellett szól. A mai autókkal megfelelő karbantartás mellett gond nélkül lehet akár 300 000 kilométert is autózni, nem is beszélve a jobb rozsdavédelemről.

Ezeknek köszönhetően az Egyesült Államokban 2011-ben mérték a valaha regisztrált legöregebb autóparkot: 10,8 év az átlag. A személyautók 11,1 évesek, a kisteherautók (pickupok, SUV-k, öszvérek) 10,4 évesek. Noha tavaly 12,8 millió autót értékesítettek az Egyesült Államokban, ami 20 százalékos növekedés az egy évvel korábbi értékhez képest, az még mindig jelentősen elmarad a kétezres évek elején tapasztalt évi 16 milliós eladásoktól, azaz egyhamar nem fog megfiatalodni az USA autóparkja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!