Sokan azért nem vágnak bele a lakóautó-birtoklásba, mert csak kevés alkalommal vennék igénybe annak szolgáltatásait, és azért felesleges fenntartani egy másik járművet. Itt jön a képbe a SwissRoomBox, amelynek személyautó (kombi vagy egyterű, de aki elfér, az kisautóval is próbálkozhat) utasterébe beépíthető változata 30 kg-ot nyom, és egy ágykeretet valamint kihajtható két asztalkát tartalmaz.

Az alapváltozatban – 1799 euró (550 000 Ft) – ezek egyszerű asztallapok, de akár luxus-igényeket kielégítő készlet is van beépített mosogatóval és zuhannyal bő ötezer eurós áron – utóbbi használatát megkönnyíti a felnyitott csomagtérfedélre szerelt elősátor, amivel megelőzhető a közszeméremsértés. Mindegyik készletben közös, hogy a beépített kerekeknek köszönhetően könnyen mobilizálható, illetve formátumának hála könnyen tárolható akár egy kis méretű lakásban is.

A SwissRoomBox weboldalán megtalálható a lista, hogy ők milyen járműbe próbálták már bele melyik készletüket, de azért ott a figyelmeztetés, hogy könnyen lehet egyes piacok között eltérés a belső kialakításban, ami miatt minden esetben tessék lecentizni a rendelkezésre álló teret. Két embernek mintegy 5 perces munkát jelent a csomagtérben rögzített SwissRoomBox-ból az ágyrács előállítása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!